Merino oblečenie pre celú rodinu. Doprava len 1,98€ na všetko.

Úvod Blog Celoročné detské merino body Bacúch

Celoročné detské merino body Bacúch

Ako väčšina rodičov, aj my sme ostali značne zaskočení, keď sa narodil prvý syn. Život sa v okamihu obráti naruby. Pozná to dozaista každá mama.

A tak každá iskierka nádeje na odľahčenie každodennej rutiny padne vhod.

Prečo sme vlastne začali šiť detské bodyčka?

Zrazu sa život točí len okolo uspávania, kŕmenia, prania ogrckaných vecí, prezliekania dieťaťa alebo seba. Potom bežíš von, kočík alebo nosič? Rozmýšľaš či je už teplo, alebo ešte zima. Koľko je moc a koľko málo vrstiev?

Toto robíš deň či noc a o pár týždňov pomaly vyraďuješ detské oblečenie. Nad niektorým si na začiatku híkala aké utešené a teraz zisťuješ, že nebolo oblečené ani raz. Lebo zrazu to dieťa nezapne alebo je to už krátke a ty si uvedomíš, že ono ti naozaj rastie pod rukami a čas plynie akosi rýchlo.

Tento psychicky náročný kolotoč povinností sme si chceli zjednodušiť aj my, preto prišlo na svet detské body z merino vlny. A to v niekoľkých farbách 🙂

1. merino vlna je hladučká, jemná a nekúše

Náš materiál Aktiv Karpaty 95, z ktorého šijeme celoročné merino body je na dotyk veľmi príjemný aj pre citlivú pokožku.

2. merino vlna ako základná termoregulačná vrstva

Vyraz z teplého domova na prechádzku bez zbytočných otázok čo je veľa vrstiev alebo málo. Merino vlna dokonale reguluje teplotu malého telíčka. Pri prechode do interiéru nemusíš drobca okamžite vyzliekať a pri prechode von zase v okamihu baliť do x vrstiev.

Pre kompletný termo outfit bábätka tieto body dokážeš jednoducho zladiť s merino čiapočkou na hlávku aj s capačkami na nôžky.

Farebne je možné zjednotiť oblečenie pre bábätko aj s rastúcimi teplákmi Príslop. Alebo so vzorovanými teplákmi Pernek. Podobne ako elastické body Bacúch, aj tepláky dokážu s bábätkom rásť vďaka pružným patentom z totožného materiálu – Aktiv Karpaty 95.

3. merino vlna odvedie od pokožky prebytočnú vlhkosť

Okrem bežného nosenia do kočíka, merino body môžeš obliekať aj do vajíčka či auto-sedačky (prikryť dekou podľa potreby) a budeš vedieť, že je v pohodlí, bez prebytočného potenia sa. Merino vlna spoľahlivo odvádza vlhko od tela.

Naviac vlhká merino vlna nechladí. Či sa dieťa oslintalo alebo trochu mlieka vyvrátilo, netreba vôbec stresovať. Merino vlna totiž nechladí a tak drobec ostane spokojný aj keď mu bodyčko nevymeníš za suché v priebehu sekundy.

Merino vlna je tiež rýchloschnúca a nevyžaduje časté pranie. Do výbavy tak nepotrebuješ 10-12 kúskov bodyčiek, ale vystačíš si s oveľa menším počtom.

4. merino vlna s prídavkom elastanu rastie naprieč veľkosťami

Materiál, ktorý sme vybrali na výrobu detských merino body je dokonale pružný. Bodyčko tak vydrží viac veľkostí aj bez prídavného extendoru. Rastie s drobcom, prispôsobí sa aj lepšie prospievajúcemu bábätku aj rôznym plienkam. Investícia tak tvoju peňaženku vôbec nebolí. Naše bodyčka pri normálnom zaobchádzaní vynosí aj viac súrodencov (s miernym vekovým rozdielom).

Pružnosť materiálu oceníš aj počas obliekania malého telíčka. Pri navrhovaní designu merino body sme vychádzali z vlastných skúseností s inými kúskami. Otvor na hlavičku je upravený zapínacím cvokom. Ak má dieťatko širší krk, cvok necháte na voľno, zapínať ho nemusíte. Vďaka tomu manipuláciu jednoducho zvládnu aj prvorodičia.

V našej ponuke nájdeš tiež elastické merino body so stojačikom Bobrov. Sú vhodné do chladného a poveternostného počasia. Keď je potrebné chrániť krk, body so stojačikom prakticky nahradia šál, ktorý pri bábätkách nie je veľmi šťastným riešením.

5. merino vlna je antibakteriálna a neutralizuje pachy

Pot bábätiek ani malých detí síce nepáchne, ale sú okamihy, kedy vám padne vhod táto vlastnosť merino vlny. Bábätká zvyknú zvracať natrávené mlieko, čo už slušne smrdí. Stáva sa to v tých najmenej vhodných chvíľach, kedy ste napríklad komplet poobliekaní na prechádzku von a posledné po čom túžite je drobca opäť prezliekať. Ak má drobec merino body, menšie nehody uhasíš aj jednoduchým zotretím vlhkou handričkou a zvyšok doriešiš po návrate domov.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Froggywear.sk